Глобализация: всички сме в един общ кръг

каббалист Михаэль ЛайтманХората все още не разбират, че нашето спасение лежи в обединението. Обединението е истинска сила, нашият щит и меч. Ние трябва да продължим напред с него.

Днес, когато правим протести, ние се опитваме да прекършим егоизма на правителството с нашия собствен. Не казвам ,че хората грешат, когато имат изисквания, но в модерния свят този подход вече не е ефективен. Днес светът се управлява от „кръгла” сила на една затворена, интегрална система. Когато влезеш в този кръг заедно с другите, ти ставаш подобен на интегралната природа и тогава постигаш успех. Но ако не си в общия кръг, ти носиш разруха на себе си и на другите, докато всичко напълно се разпадне.

Вижте какво се случва в САЩ. Целият свят гледа американците, но като малки деца, те не могат да постигнат съгласие за тавана на националния дълг. Таванът вече е бил вдиган няколко пъти, но изведнъж сякаш те засядат, като че ли нещо ги блокира. Всеки умолява: „Вдигнете ги! Продължавайте да печатате долари, нужни са ни. Ние ще си ги събираме като кисели краставички в буркан. В крайна сметка, без тях ние просто не знаем как да живеем. Не ни лишавайте от зелената валута, защото иначе ние ще останем без нищо!”.

Но американците не могат да достигнат решение, защото те не са приели „кръгла” форма. И същият проблем ще се прояви във всяка една сфера. Държава, която е била здрава и успешна до вчера, внезапно я застига крах. Като пясъчен замък – щом като достигне определена височина, се сгромолясва, погребан под собственото си тегло.

От урок по статията „Мир”, 28.07.2011

[49560]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed