Втората вълна на кризата

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Проект на Президиума РАН „Комплексен систематичен анализ и мат моделиране на световната динамика”. Основни изводи:

1.Меката парична политика на САЩ доведе до надуване на балони на стоковите пазари, което доведе до нарастване на световните цени на продоволствията, златото и суровините, което пък предизвика инфлационно налягане върху развиващите се пазари и провокира втората вълна на глобалната криза на световната икономика.

2. Втората вълна на кризата ще настъпи в средата на втората половина на 2011 г., ще предизвика повторна рецесия в икономиката на Евросъюза и ще доведе до рецесии. Втората вълна на кризата ще прилича на кризите през 70-те години, т.е има риск от връщането на стагнацията, което ще снижи инвестиционната активност и ще съкрати търсенето. Затова изходът ще бъде бавен, а ръстът вял.

3. Третата вълна на кризата ще настъпи 10 месеца след втората, но ще бъде по-кратка и слаба. С това, редуването на подобни кризи вероятно ще се прекрати, завършвайки с нещо като фазов преход.

Реплика: Колко ще бъдат „вълните”на кризата, академиците могат да изчислят, но ще бъдат толкова, колкото са необходими, за да доведат до нашето съзнание това, че тези „вълни” възникват от егоистичното ни несъответствие на глобалната интегрална алтруистична система на природата.

И дотогава, докато сами не започнем да се променяме, „вълните” няма да престанат, а могат да прераснат и в по-силни въздействия. Ние самите ги пораждаме. Затова, в момента, в който започнем дори само да осъзнаваме тяхната причина, ще открием промени към по-добро.

Хайде да опитаме, другари учени?

[48210]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed