Ако не поправиш, няма да тръгнеш

Въпрос: Разкриването на злото – достатъчно ли е за напредването?

Отговор: Разкриването на злото е силно средство за напредване, тъй като това е разкриване на непоправеното желание. Ако го поправиш, тогава ще напреднеш. Затова, без разкриване на злото е невъзможно.

Да кажем, сядаш в автомобила и се стараеш да стигнеш до определено място. Изведнъж виждаш, че ключът не влиза в ключалката за запалване. Започваш да поправяш ключа. Когато го поправиш, го поставяш в ключалката, за да запалиш, но тя не превърта. Трябва да я поправиш.

Поправил ключалката, превърташ ключа – колата не запалва. Откриваш, че проводниците, идващи към ключалката за запалване, не са свързани. Трябва да ги свържеш. Свързал си проводниците – защо пак не запалва? Няма акумулатор.

И така – всеки път, докато не поправиш целия автомобил. Но всеки път разкриваш, какво не достига – докато напълно не завършиш целия ремонт, до най-последната капка боя, която си полирал до блясък. Тогава сядаш – и тръгваш. А дотогава, колата няма да се помръдне от мястото си.

Въпрос: Какво означава да поправиш всеки детайл?

Отговор: Да поправиш означава, че разбираш за какво ти е необходим този детайл, как е свързан с другите детайли, каква е неговата повреда и каква е поправената му форма.

Защото всеки детайл е част от твоето сърце, от твоята душа. „Ключалката” и „ключът”, „проводниците” и „акумулаторът”, до най-малкия детайл – всичко това са твоите вътрешни желания, „плътта” на твоята душа.

От урока по статията на Рабаш, 24.06.2011

[47033]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed