Хитлер, Сталин, Ахмадинежад…

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Какво е групата? Това някаква идея ли е, хора или нещо друго? Защо е така трудно да се съединя с хората, които не приличат на мен?

Отговор: Всеки човек в света е свързан чрез своята душа с другите души. Ти трябва да проникнеш в тази вътрешна система от съединени помежду си души – като да се гмурнеш на дъното на морето. И там откриваш тази мрежа от връзки, която съединява хората.

Вътре в тази мрежа са Хитлер, Сталин, Ахмадинежад, Моше, Авраам и ти. Всички, които познаваш само по техния външен облик, а също и онези, които познаваш по-дълбоко – там са съединени един с друг с най-добрата връзка.

А във външния свят, всеки от тях точно изпълнява своята роля, за да накара другите да се приближат към тази мрежа, да се гмурнат вътре в нея, за да намерят себе си там, свързани с душа и сърце с всички останали. Трябва да намериш с тях вътрешен контакт. Групата – това е вътрешното съединяване на душите. И ти си задължен да се включиш заедно с всички.

Разбира се, говорейки за група, имам предвид преди всичко онези, които учат с нас. Но ако проникнеш вътре в тази връзка ще видиш, че това е мрежа, която обединява всички – дори най-големите ни врагове.

Трябва да разберем, че външната обвивка, във вида, в който съществуваме в нашия свят, ни е дадена за да се принудим един друг да се занимаваме с вътрешна работа.

Цялата тази игра ти е необходима, за да се разкрие Творецът – силата, която ни съединява отвътре и в своето външно проявление. Творецът поддържа отвътре това съединение, а отвън трябва да го осъществиш ти! И ако съумееш да заличиш пропастта между вътрешното и външното, тогава това ще бъде и твоето пълно поправяне.

От урок по статия на Рабаш, 25.03.2011

[45715]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed