Програмата за развитие под код „АВАЯ”

каббалист Михаэль ЛайтманАВАЯ (йуд-кей-вав-кей) е единственият модел, който Творецът е отпечатал вътре в желанието, създадено от Него „от нищото”. Цялото мироздание е включено вътре в четирите стадия, които все повече се разпространяват и се разкриват в световете.

Но ние никога не излизаме от Малхут на света на Безкрайността, която започва да се развива вътре в себе си – и това се нарича свят Адам Кадмон, Ацилут, разбиване, светове Брия, Ецира, Асия, този свят, ние в този свят… Всичко това се намира вътре в същата Малхут на света на Безкрайността.

Всички тези светове възникват по отношение на онези, които постигат свойствата на Малхут и на мястото, където се намират. Така им се разкрива Малхут. И затова казваме, че се намираме в „този свят”. Но какво е „този свят”? Цялата тази Малхут на света на Безкрайността, но толкова тъмна, така силно съкращаваща се, че я усещаме като „този свят”, вместо като свят на безкрайната светлина.

Когато започнем да работим и да привличаме там светлината, да привеждаме себе си в съответствие с нея, тогава започваме да усещаме вместо „този свят”, световете Асия, Ецира, Брия и т.н. – все повече и повече, докато не разкрием цялата Малхут на Безкрайността, в цялата й пълнота.

Тази Малхут се е намирала в изходно състояние („1”) след създаването си, сега ние се намираме в нея, в процес на поправяне – състояние („2”), а като резултат ще стигнем до окончателно поправеното състояние („3”), но всичкото това е едно и също творение, една Малхут на света на Безкрайността.

От урок по „Учение за Десетте Сфирот”, 30.05.2011

[45310]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed