Попитахте?- Отговарям …- 41

Въпрос: Независимо от многогодишните си търсения и силното желание към духовното, аз и досега се намирам в състояние на напрежение и злоба. Все още не мога да убедя своето сърце да се преустрои, независимо, че моят разум се стреми към единство и обединение.

Радостта в духовната работа отличава ли се по нещо от материалното разбиране за радост. Радост – това е желание всичко да се съпоставя с Твореца, в съчетание с решимостта да признаеш своята противоположност?

Отговор: Над усещанията, напрежението и неудовлетвореността в егоизма, трябва да се проявява радостта от това, че се намирате в процес на поправяне, от това, че всеки миг вие сте по-близко до Твореца.

Въпрос: Аз не знам, какво става с мен, но се чувствам така, сякаш съм премазан от тежка стена. Понякога ми се струва, че не трябваше да се захващам с изучаването на кабала, но ако пък се откажа, тя като бумеранг ще се върне при мен. Това, което наистина ме кара да се побърквам – това са разговорите за привличане на светлината. Няма ли как да се замени думата „светлина” с друга дума?

Отговор: Свойството отдаване, любов, участие…

[45823]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed