Пожелавам ви…

каббалист Михаэль ЛайтманНие току що завършихме един много добър конгрес и той беше добър в истинския смисъл на думата. Някои конгреси просто протичат много топло и приятно, оставяйки след себе си гореща следа. Но на този конгрес ние създадохме нещо по-голямо. Това беше събиране на хора, които пoчувстваха светлина и топлина в техните взаймни действия. Естествено, ние ще провеждаме много повече конгреси като този и ще работим от конгрес до конгрес и ще видим колко много ще се променим.

Но ако искаме наистина да напреднем бързо, тогава трябва постоянно да търсим следващото, по-добро състояние, вместо просто да се опитваме да задържим тази топлина, това ниво, това усещане или постижение. Ние не можем да гледаме назад. Това би било като жената на Лот, която се превърнала в стълб от сол. Не може да взимаме примeри от миналото. Трябва да гледаме напред. Надявам се, че аз и вие ще направим точно това.

Сигурен съм, че това духовно Кли или съсъд израства във всеки от нас. Усетих го. Но тeзи съсъди все още трябва да се обединят и да достигнaт тази нужна връзка помежду си, така че да бъдaт на минималното, 125 ниво, да са като едно, което означава обединени заедно до 125-та степен. При нас все още липсва това, но сме близо до него и определено ще го постигнем.

Затова, въпреки че сме разделени, трябва да разберем, че всичко съществуващо в нашия свят – параметрите за време, място и действие – всичко е, за да ни доведе до целта. Ето защо трябва да разберем, че всички тези условия са ни необходими, за да станем по-близки. И ако прибавим нашето обединение  и взаимно поръчителство към всички тях, тогава тези условия ще са достатъчни. Това ви пожелавам.

От 7-ми урок от конгреса в Москва, 12.06.2011

[45613]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed