Какво ни дава обединението?

каббалист Михаэль ЛайтманСветовен конгрес „UNIDOS, Мадрид, урок 2

Хората, в които точката в сърцето се е пробудила, се стремят напред към обединение. Разбира се, когато са в самото начало на своето учене, те не мислят за връзката, те нямат все още тази нужда. Но науката Кабала учи, че именно във връзката помежду ни можем да се издигнем духовно и да преминем Махсом, духовната бариера, да възстановим свойството отдаване между нас.

Ние трябва да се обединим над Махсом. От самия Махсом до състоянието, в което всички достигаме пълно обединение, от 0 до 100 процента, ние трябва да се издигнем по 125 духовни степени на обединение.

Целият път от момента, когато идваме в групата, започваме да учим и се опитваме да се свържем, се нарича подготвителен период. Кабалистите казват, че този период може да продължи от три до пет години, а може и повече, защото е много важна подготовката: без нея, хората не разбират изобщо накъде са тръгнали.

Човек трябва да се подготви за усещането на духовния свят, да създаде правилно обкръжение за себе си, да започне да го чувства и да напредва заедно с него. С други думи, той трябва да разбира нуждата от обединение с другите.

Ние трябва да се обединим отново, да се върнем в състоянието, в което сме били в света на Безкрайността, където сме били обединени и напълнени с висша Светлина. Но за да постигнем това, трябва да укротим нашето егоистично желание, а това не е лесно и може да отнеме години…

От 2-ри урока от конгреса “UNIDOS”, Мадрид, 04.06.2011

[44890]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed