Това вече не е въпрос

каббалист Михаэль ЛайтманМнение, А. Янов: Главният проблем, без който не може да съществува нито един уважаващ себе си народ е загубата на национална самоидентификация. Без отговор на него ние не можем да напреднем в решаването на другите проблеми.

Русия вече не знае как ще живее и каво ще бъде. Сериозните хора ни уверяват, че Русия не принадлежи към Европа, те са си измислили «руска цивилизация».

Оздравителният процес в страните започва с новата тяхна самоидентификация. А диагнозата на отечествената болест: «порочната Европа». Само борбата за гаранция от произвола на властта, въплащаваща днес «порочността», може да събере максимален брой привържениси. Тъй като от произвола на властта страдат всички.

Реплика: Докато бях в Москва, се срещнах с много хора и чух много мнения. Лично аз смятам, че време за диагноза, убеждение, излекуване – няма! Историята ни е оставила само един път – не отделяне и позициониране на себе си, като отделен народ, а обединение на всички народи. Днес вече няма време за утвърждване на самоидентификацията!

[46179]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: