Пет стъпки за излизане от кризата

каббалист Михаэль ЛайтманСветовен конгрес в Москва, урок 6

Въпрос: Имам въпрос относно висшите и нисшите степени. Какво означава в нашето състояние да получиш желание от по-нисшия? Какво мога да направя с него и къде да го насоча? Как мога да взема това желание по-скоро и да напредвам без да губя време?

Отговор: В интерес на истината, ние сме между висшия свят и човечеството. Ако искаме да получим желания от цялото човечество, за да ги издигнем и да получим висшата Светлина от горе, за да я предадем надолу, тогава тази схема ще работи. За да го направим, ние трябва да разпространяваме сред широката общественост знание за решението на проблема на общата криза, от която човечеството едва започва да  страда. Има много проблеми напред.

Следователно, ние трябва да предприемем следните стъпки: 1) Необходимо е да дадем на човечеството знание за кризата, която е целенасочена, а не случайна; 2) За да се издигнем, ние трябва да получим от човечеството техните желания да се издигнат, да излезят от тази криза; 3) Ние трябва да издигнем тези желания, за да ги реализираме вътре в себе си; 4) Да получим общо напълване в тях и 5) Да го предадем надолу. По този начин работим: висшият и нисшият.

От 6-тия урок от конгреса в Москва, 12.06.2011

[45492]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: