Научно заблуждение: роботите са проявили алтруизъм

Съобщение: Еволюционните биолози от университета в Лозана (Швейцария) са успели да докажат, че алтруизмът в живите същества е възникнал в резултат на ЕГОИСТИЧНИЯ естествен подбор, тоест вродените ЕГОИСТИЧНИ качества се явяват необходими за оцеляването на роднините.

Те са показали това чрез пример с роботи, чието програмно обезпечаване се е модифицирало с помощта на еволюционни алгоритми, ИЗОБРЕТЕНИ ОТ ХОРА – ЕГОИСТИ.

Както гласи правилото на Хамилтън, че за егоистичните особи е ЕГОИСТИЧНО изгодно да пожертват своето време и ресурси заради благото на роднините, защото това има егоистичен смисъл от гледна точка на съхраняване на гените. Първо Хамилтън е дал на ЕГОИСТИЧНИЯ алтруизъм разумното за ЕГОИСТИТЕ обяснение от гледна точка на ЕГОИСТИЧНАТА еволюция и е извел формулата, по която трябва да се проявява ЕГОИСТИЧНИЯТ алтруизъм в кин-отбора.

Реплика: Отделените думи са мои, за да покажат, че за никакъв истински алтруизъм не става дума, а само за действия по отдаване, за да приведат себе си или своето потомство към по-добро състояние.

Още веднъж бе показано, че действията по отдаването не се явяват показател за алтруизъм, както смятат хората, а само намерението да напълниш/да изпълниш желанията на другия без някаква изгода за себе си. Това е възможно само, ако Висшата Светлина промени нашия егоизъм (намерението да получа за себе си) в алтруизъм (намерение да отдавам на другия).

[43590]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: