Кой ражда следващото стъпало

lкаббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Как да се включат жените в общото желание на конгреса? Какво трябва да направят?

Отговор: Същото като мъжете. Не разбирам, защо през цялото време жените се отделят. Когато им кажеш, вие сте като всички – също е лошо.

Мъжът се занимава активно с придобиването – както е и в нашия свят. Той е ловец. Занимава се с активната връзка, с излизането, със сближаването с другите. А жената стои зад него и има по-пасивна роля.

Но всичко, което придобива мъжът, преминава след това през жената. И именно благодарение на това, че преминава през жената, в нея се ражда следващото стъпало – и за нея, и за мъжа. Това се случва точно, както е в нашия свят – те заедно раждат следващото поколение. Именно жената продължава развитието, рода.

Въпрос: Заедно с мъжа ми се занимаваме с кабала. Преди, мъжът ми бе на конгреса, а сега ми предлага да отида аз. Правилно ли е да се възползвам от това или е по-добре да изпратя него?

Отговор: Разбира се, по-добре е да изпратите него на конгреса, защото мъжът привлича светлината, а жената я получава и реализира. Ето защо, от вас двамата, по-важно е присъствието на мъжа на конгреса.

Из виртуального урока, 29.05.2011

[44534]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: