Спирането е забранено

каббалист Михаэль ЛайтманМихаил Беторнър (известен социо-критик): Виртуализацията на реалната икономика е свързана с разпространение на електронните медии и промяна на психологията на хората, които са готови да потребяват информацията без критично осмисляне и нейното прилагане в реалния свят.

Финансовите „балони” са неизбежен резултат от получаването на стойност при виртуалния обмен и обръщение на нематериални активи. Особености на виртуалната икономика са:

1 – отделяне на физическата стока от нейната пазарна оценка,

2 – зависимост от парична валута, която сама се явявя дълг по отношение на бъдещото производство, а не форма на спестяване, като златото.

3 – монетаризиране на икономиката с помощта на дълга.

Това е неустойчива система, неизбежният крах на която е бил очевиден още от начало, защото цялата система е основана на валута, която не е базираната на реален актив, и се оценява само относно други валути.

Днес има борба за това кому ще принадлежи нематериалната валута. Когато парите се състедоточават е едни ръце, системата ще се разклати както през 2009 г. Защото щом нейните собственици започнат да ги съхраняват или кешират в стоки, това ще предизвика неминуем крах, тъй като ще се установи тяхната необезпеченост.

Реплика: Това ще ни доведе до осъзнаването, че виртуалната икономика ще бъде сменена само от преход към разумно потребление.

[43649]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed