Поправяне на света – 1

каббалист Михаэль ЛайтманДефиниране на задачата.Състоянието на свободното падане на света по време на мулти-криза и заплашващият ни недостиг на земни ресурси (нефт, вода и прочие) предизвикват необходимостта от промяна на световната икономика и превръщането й в икономика на разумното потребление.

С този извод се съгласяват милиони хора, включително бизнесмени, икономисти,политици и др. Никой не дава на човечеството възможност за съществуване без конкуренция, в режим „всекиму според потребностите“. Още по–трудно е да се изработи мирен, съгласуван преход към разумно ограничаване на производството и потреблението.

Бъдещият свят се представя на обществото като разумно потребление, но то ще бъде създадено от оцелелите от световната война – неголям остатък от човечеството. Съществува ли вариант на мирен преход на страните към разумно потребление?

Решение на последователния мирен преход към разумно потребление.

Създаването на критична маса от интелигентни хора, която осъзнава, че сегашната система вече не работи. Ролята (причината) на кризата е в нуждата от рязко увеличаване на броя на хората,  готови смислено и трезво да оценят реалните проблеми.

Главната задача през този период е максимално да се увеличи броя на хората, осъзнаващи проблемите, обяснявайки реалните механизми, които действат в света, за да бъде тяхното отношение към света максимално обективно и конструктивно, построено върху правилната ценностна база. Краят на този период ще достигнем когато броят на хората, правилно осъзнаващи проблема на човечеството, стане достатъчно голям, за да окаже съществено влияние в обществото.

Разработка на модел разумно потребление на обществото, обезпечаващ неговото нормално съществуване. Моделът се състои от икономическа и духовна части. Духовното развитие и напълване трябва да компенсират потребността на човека от икономическото развитие над необходимото.

Реализация на модела:

а. Създаване и усъвършенстване на мрежовата структура на възпитание. Обучение в живота по разработения модел за обществено разумно потребление.

б.Непосредствена реализация.

Насъщни задачи:

Днес ние се намираме в средата на този етап

а. Развитието на мрежова структура за разясняване на критичното състояние на човечеството и единствения вид модел на общество на бъдещето – възрастното население. Разясняване на принципите за интегрално възпитание на децата, както и на необходимите  навици на живот в нови (интегрални) условия на природата.

б. разработка на икономически модели

в. разработка на духовни модели

г. Предвижване на икономическите и духовни модели през мрежовата структура на света.

[42711]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed