Лесно като две по две

каббалист Михаэль ЛайтманКабала преди всичко е наука. А една наука не може да бъде усвоена,  докато си седиш на дивана с книга в ръка. Това със сигурност се брои, но една наука изисква учене.

Затова ние отваряме специални курсове, така че човек да може да придобие най-основни знания за няколко месеца. Първо, трябва да разбере какво е науката кабала. Ние не го притискаме; от човек не се очаква да започне да работи над себе си, да се поправя. За начало, той идва и получава определено количество информация, без която не може да разбере къде е.

Човек получава обяснение за структурата на нашия и на духовните светове, за връзката между тях, за прехода в духовното, за висшето управление, за произхода на корена на душата и за начина да бъде постигнат той. Той разбира какво е „късмет” (мазал), светлината, която се просмуква до нас (нозел); как кабала се отнася към религиите, вярванията, науката и други неща; какво е значението на времето, пространството и движението; как да подхожда правилно към възприемане на реалността; в какво се съдържа свободата на волята и много още.

Човек трябва да научи всичко това по сгъстен, прост и ясен начин, като задава въпроси на компетентен учител, който е учил с нас много години, завършил е необходимите курсове и е преминал изпити. Нашите учители са професионалисти в своята сфера. За кратко време те ще ви дадат цялото основно знание. Аз лично подкрепям това.

Ако обаче човек пренебрегне правилния ред на учене, това винаги няма да му достига. Той ще бъде като вишист, който е бил лош ученик в училище, и сега не може да си намери работа, понеже дори не знае таблицата за умножение.

Затова аз горещо препоръчвам да се запишете за тези курсове. Те се състоят от три семестъра: първите два дават основно знание, а третият  много допълнителни възможности, които са предназначени за продължително обучение. Някои ученици не желаят да свършват това обучение и продължават вече няколко години.

Успех!

От урок по статията „Свобода на волята”, 29.04.2011

[41778]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed