Да избегнем катастрофите

каббалист Михаэль ЛайтманМнение на Джулетто Кеза, екс-депутат в Европалманта: В най-близко бъдещи сме заплашени от война за ресурси. За да избегнем катастрофата, е нужна фундаментално изменение на на потребителската етика на поведение. Историята на последните три века е към края си.

Не е възможно развитие на ресурсите в затворена система – светът достигна предела на развитието си. Всички ресурси на планетата са почти изчерпани. Кризата е глобална, енергетична, отпадъците не могат да бъдат преработени. Ние изменихме курса на самата природа.

Предишната демокрация умира. В Европа половината от населението не ходи на избори. Движението на обществото трябва да върви отдолу нагоре. Животът трябва да бъде под флага на самоограничението – да изменим себе си и начина си на живот.

Необходима е културна, организационна, политическа революция, трябва да се намали загубата на енергия. Днес рекламата и развлечението формират човека. Отначало трябва да се национализират Средствата за Масова Информация (СМИ) и да възпитаме нов начин на мислене чрез средствата на телевизията, защото днес мисленето на младите хора се формира от телевизията. Трябва да се национализират банките, отпускащи пари, иначе гупим контрола над парите…

Моето мнение: Няма решение на тези проблеми на хората в нашия свят. Егоизмът няма да ни го позволи. Ще предизвика война. Нужно е широко обяснение на кризата, и че изходът е само в обединението. Все още това звучи неясно, но в устрема към обединението участва висшата сила на природата. Ако се устремим, тя ще реализира този устрем. Искате ли да опитате? – Иначе ни чака „дългокосата старица“…

[42326]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed