Да дадеш пример на народите

Въпрос: По време на Катастрофата на европейското еврейство инстинктивна ненавист към евреите са изпитвали не само идеолозите, но и целият народ…

Отговор: Да кажем така: целият народ е бил готов на практика да приеме постулатите на геноцида, без никакъв срам и угризение на съвестта. Това е война, идеологическа война, в която може да се победи само по такъв начин – унищожавайки народа, който има противоположната идея.

В наши дни десетки народи могат да поемат по същия път, по който са тръгнали немците тогава. И всеки веднага ще почувства, че, преди всичко, именно евреите са негови врагове и тях ненавижда. При това не е важно, с кого от съседите ще води война: “Ние тук враждуваме, но евреите са причина за всичко”.

Всеки народ, който поеме пътя на фашизма, обезателно идеологически ще нападне Исраел. Такава е природа, какво да се прави.

Затова от нас се изисква само едно – да се ускори поправянето. Ние вече сме стигнали до положение, че можем да го направим. Ние трябва да се поправим и обединим, ставайки пример и светлина за всички народи. И тогава те ще разберат, че това е правилният, съвършен пример, не само даващ решение по отношение на нашия свят, но и издигащ човека на духовно стъпало, към вечен живот.

Давайки такъв пример, ще съумеем да предотвратим Трета и Четвърта световни войни и всички съпътстващи ги нещастия. Няма никакво друго решение. И затова всеки, който разбира каква опасност заплашва еврейския народ и цялото човечество, трябва да участва в поправянето с всички сили и от все сърце.

От урока на тема “Денят в памет на Катастрофата и героизма”, 02.05.2011

[42029]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed