Светофарите на моята душа

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Страданието пряко ли показва мястото, което трябва да бъде поправено или само косвено?

Отговор: Необходимо ни е да се постараем точно да изясним това място, което поражда страданията, тоест, какво иска от нас Творецът. Когато при мен идва някаква мисъл, желание, намерение, които не съответстват на любовта към ближния, веднага трябва да почувствам, как в мен светва червената лампичка!

Има такива мисли, желания, намерения, при които тази сигнална лампичка отначало става жълта, по-късно розовее, а след това се превръща в червена, като истински сигнал за авария. Всичко зависи от случая.

А аз трябва да се старая към всеки да се отнасям с любов, а ако е мъничко по-малко така, нека да се запали червеният сигнал. И тогава, ще видя пред себе си поле, пълно с червени огньове…

И аз ще разбера и ще осъзная, че моето сегашно състояние е действително такова, то сдържа само себе си, и тогава ще искам да превключа тези огньове на зелени. Аз търся, как да направя това и по такъв начин да работя за Твореца. Той запалва в мен червения сигнал, а аз го превключвам на зелен. Опитвам се да направя това и търся: защо той е червен, как да го сменя? Такава е нашата работа, процесът, през който трябва да премина.

От урок по статия от книгата „Шамати”, 09.05.2011

[42601]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: