Къде се дянаха истинските мъже?

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Книга на К.С. Химовиц. „Възмъжаване: как укрепването на жените превърна мъжете в момченца”.

Преди, след завършване на училище и получване на специалност, младежът се женеше, имаше деца – т.е. ставаше възрастен. Днес той предпочита да си остава юноша, който се увлича по игри и пътешествия.

Самият живот и култура пропагандират незрелостта като стил на живот. Главното е професията и кариерата, женитбата не влиза в плановете.

Жените също са станали самостоятелни и преуспяващи: по-често продължават образоването си, печелят повече от мъжете, могат да се издържат сами, не искат да търпят в къщи инфантилни мъже, предпочитат да възпитават децата  си сами.

Реплика: Жените са по-близки до природата и затова понасят по-спокойно, по-издръжливо всички ставащи промени. Мъжете получават цялото си предучилищно възпитание от майките и възпитателките, а училищното – в смесени с момичета класове  – от учителки, т.е. от жени. Постоянно са заобиколени от жени и затова не се научават да бъдат мъже, да бъдат самостоятелни. Не напразно Обама се застъпи за разделното училищно образование. Очевидно някой вече разбира…, и току виж –  повече да разберат!

Коренът на проблема е, че в наше време на мъжа, от детски години, трябва да се даде знание за неговото предназначение за собственото поправяне,  и за поправянето женската половина на човечеството. Едва тогава, когато се заеме със своята работа, той  ще стане възрастен! Иначе мъжът продължава да играе със своите „играчки”, а жената продължава търпеливо да наблюдава това.

[43770]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: