Всичко наред ли е прекрасна маркизо?..

каббалист Михаэль ЛайтманБаал а-Сулам. Статията „Мир“: Задължението за сериозно отношение към законите на природата.

Представете си – това е писано от човек, който е живял преди 100 години в Полша, в захвърлена селскостопанска страна, накрая на Европа.

Той пише, че едва днес ние започваме да усщаме с пълна сила, че трябва да се отнасяме много внимателно към законите на природата, в противен случай тя ще ни тласне към своите условия, ще предяви такива предизвикателства, че няма да можем нищо да направим против нея.

Ние виждаме какви стихийни бедствия се случват по цял свят: внезапни наводнения в Америка, пожари в Русия, земетресения и цунами на различни континенти. И това е само лекия духовен гребен на буреносна вълна, която ни приближава.

Затова трябва да разберем в какво се състои причината за тези проблеми. Както казва Баал а-Сулам тя е в нашето неразбиране на законите на природата. А тяхното неспазване води до катастрофи.

Като наблюдаваме случващото се, ние виждаме, че правителствата и средствата за масова информация ни отвличат от възникващите глобални проблеми. Причината е в това, че те нямат решение за тях.

Няма отговор за икономическата криза, защото всички правителства имат дългове, защото зад хартиените пари не стои покритие. А ние трябва да се разплащаме с многократно понижаване на стандарта на живот.

Такъв е проблемът и с възпитанието, и с наркотиците, с депресиите, разводите и т.н. Но най-големият проблем е с енергията, защото енергията, която е останала ще ни позволи само да загладим кризата, да се спуснем от пика бавно, а не рязко да усетим недостига на енергия, който ще възникне вбъдеще.

Ние не можем да заменим въглищата, газта и нефта, – нито със слънчевата енергия, нито с енергията на вятъра, на приливите, атомната, химическата енергия. Няма други източници с такова енергийно налягане, с такова количество енергия, което да можем да получим, да предадем, да преобразуваме в нужната ни форма.

Затова сме изправени пред огромна криза – защото без енергия ще спрат лифтовете, движението, колите, доставката на храна за хората.

Затова ще създадем портал, който ще покаже проблема в цялост – не за да изплашим хората, а напротив, за възможността да преодолеем този процес на развитие по пътя на доброто. Затова нашият нов портал ще се занимава изцяло с широкомащабно разясняване на всички проблеми на мулти-кризата и тяхното решаване.

От виртуалния урок, 15.05.2011

[43630]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed