Светът си е загубил главата

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Какъв е най-големият проблем в света?

Отговор: Липсата на глобално ръководство се явява най-голямата опасност за мира в света и именно това причинява всички съвременни кризи.

G20  показа, че страните не могат да стигнат до съгласие по основни въпроси. Световно  ръководство не съществува, а глобалният интегрален свят го изисква.

Въпрос: Не смятате ли, че след арабските страни, промени, тоест независимост, ще поискат севернокавказките (мюсюлмански) региони на Русия (Чечня, Дагестан, Ингушетия, Кабардино-Балкария)?

Отговор: Не смятам, защото както е казал Остап Бендер: „Бих взел на части, но ми трябва всичко.” В същото време, защо да им е зле да получават пари и всичко необходимо от бъдещата жертва и да се готвят за нейна сметка за пълното й завладяване? Защо да си тръгват, ако целта е да вземат всичко, целия свят.

Въпрос: Какъв е стимулът за развиването на кабалистично общество?

Отговор: Стимулът за развитие в демократичното общество е конкуренцията. Стимулът за развитие в авторитарното общество е властта, а след това корупцията – използването на властта не, за обществени интереси, а за лична изгода. Корупцията постепенно изкупува държавата, чиновниците, внедрява свои хора в органите на властта.

Но, корупционната власт не е способна да управлява държавата, защото корумпираните чиновници се интересуват само от личните си интереси.

Затова, такава власт ще се смени от властта на нацистите, на националистите, което ще доведе до световна война, или ще се смени от власт, за която стимулът за съществуване ще бъде съблюдаването на равенството на всички членове на обществото, а после и на света.

[39900]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: