Самоанулиране заради растеж

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Материалният живот ми казва да бъда лидер, да изтъкна себе си и да достигна своите цели. А в духовното аз трябва да се разтворя в групата. Откъде идва това противоречие?

Отговор: Свързването с групата не означава, че се анулираш. Ти само получаваш от приятелите силата, която ти помага да развиеш своето Аз. Както една капка сперма, която се захваща за маточната стена, така и ти се анулираш, за да получиш прехрана, сила за растеж. И точно това расте, а не нещо друго.

Аз анулирам част от себе си, за да получа силата на висшия парцуф, и при това той не трябва да ме контролира, а напротив, с негова помощ аз трябва да се развия, да отгледам своето Аз. Иначе няма да има растеж и в следващото състояние няма да мога да се задържа за маточната стена.

Тук се съчетават две противоположности. От една страна, аз отменям себе си пред майката, за да не стана чуждо тяло, предизвикващо натравяне. От друга страна, отменяйки себе си, аз получавам кръв от нея и благодарение на това, развитие. Моите свойства и гени се развиват дотолкова, че аз дори мога да стана мъж, въпреки че тя е жена.

От урока по статията „Свобода на волята”, 08.04.2011

[40094]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed