Реалното виртуално обкръжение

каббалист Михаэль ЛайтманСветовен конгрес „We!”, Ню Джърси, урок №5

Трябва да организираме помежду си вътрешно обкръжение – вместо външната общочовешка среда. Нашето обкръжение ще противостои на външното въздействие, то самото ще ни въздейства, ще ни „промива” мозъка и интензивно ще „рекламира” духовния подем като най-важното нещо, което трябва да направим в живота.

Защото иначе, аз ще напусна този свят без каквато и да е полза. Живяло е животното – и е умряло. Тялото си е „отживяло” и се е разложило, но нищо не е направило. Точката, заложена в него от духовния свят, си е останала точка – не се е развила.

Всичко зависи от важността на обкръжението. Няма нищо по-важно от организацията на виртуалното и в същото време топло, сърдечно обкръжение. Това е главното. Иначе в своите мисли, всяка секунда ще се отклонявам от правилната посока и е възможно, когато се отклоня за пореден път, повече никога да не се върна  в нея.

Защото, ако се намирам във властта на самия себе си, никога няма да се върна към мислите за духовното. За първи път се замислям за него, защото Творецът, Висшата сила ме е разбудила. Висшата светлина пробужда решимот – моето духовно решимо се е събудило, давайки ми желание, насочено към светлината. Но това се е случило само веднъж. Възможно е и някой друг път Творецът да пробуди човека, а всичко останало зависи от нас самите. Необходимо е, колкото може по-бързо да изградя обкръжение, което да стане лоно за отглеждането на моята душа.

Духовното обкръжение трябва да бъде колкото се може по-многобройно и още по-важното е, колкото се може по-силно и тясно. За това пише Баал а-Сулам и главно Рабаш. Основна сила трябва да бъде не количеството, а качеството, защото именно то взема решение за работата.

Качеството на въздействието зависи от това, доколко се тревожим един за друг, въодушевяваме се един друг, връщаме се към основополагащите принципи на обкръжението, грижим се никой да не забравя за целта. Защото, мислите на другарите се предават на мен и затова, колкото повече ги въодушевявам, толкова повече те, в отговор въодушевяват мен.

Няма да ми се отдаде да се пробудя за срещата с духовното, ако не се пробудя за тази група. А групата ще ме въодушевява, ако аз я въодушевявам. Трябва през цялото време да работим в този затворен кръг.

Ето защо, за нас е важно виртуалното обкръжение. Трябва да създадем портал, който да ни позволи да държим непрекъсната връзка помежду си. Неслучайно, в света са разработени средства за комуникация, благодарение на които можем през цялото време да оставаме в контакт, през цялото време да виждаме, какво ново се случва в нашето виртуално обкръжение.

Мечтая за такава виртуална среда, в която ще мога постоянно да общувам с вас и да ви усещам – посредством разговор, музика, 24 часа, нон-стоп. Постоянно ще си изпращаме един на друг осъзнаването за важността на целта, любовта, връзката, вярната посока и по този начин, заедно ще се удържаме в духовния подем и в сплотеността, докато не станем единен съсъд, единна душа.

Да се надяваме, че ще реализираме тази платформа и ще държим постоянна връзка с нея.

От 5-тия урок на конгреса „We!”, Ню Джърси, 01.04.2011

[39707]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: