Ние сме най-особените в цялата Вселена!

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: В покрайнините на Слънцето ни се отдава да проследим два спирални клона, отдалечени от нас примерно на 3 хиляди светлинни години. По съзведията, където са открити тези участъци, са наречени ръкав Стрелец и ръкав Персия.

Слънцето се намира почти посредата между тези спирални клона. Скоростта на въртене на Слънцето около центъра на Галактиката практически съвпада с тази скорост, с която в дадения район се движи плътна вълна, формираща спирален ръкав.

Такава ситуация най-общо е неординарна за Галактиката: спиралните клони се въртят с постоянна ъглова скорост, като спиците на колело, а движението на звездите се подчинява на съвършено друга закономерност. Затова почти цялото звездно население на диска ту попада вътре в спиралните клони, ту излиза от тях. Единственото място, където скоростта на звездите и ръкавите съвпадат – е така наречената коронационна окръжност. Именно близо до нея се разполага Слънцето!

За Земята това е изключително благоприятно обстоятелство. Тъй като в спиралните клони се извършват бурни процеси, пораждащи мощно излъчване, пагубно за всичко живо. И никаква атмосфера не би могла да ни защити от него. Но нашата планета съществува в относително спокойно място в Галактиката и в течение на стотици милиони и милиарди години не е претърпяла катострофалното влияние на катаклизма.

Реплика: Вселената се развива по програмата на творението, за да даде възможност на човека да съществува в такива условия и с такива свойства, които биха му позволили и биха го принудили да достигне планираната цел – подобие на Твореца. А живот извън земята няма…

[41799]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed