Как да се избегне цунами

Световен конгрес „We!”, Ню Джърси, урок №7

Въпрос от дете: Творецът обещал на Ной, че повече няма да има потоп. Защо тогава пак е дошло цунами?

Отговор: Труден въпрос. Не съм свикнал да гледам на Тора, като на исторически разказ. Непоправеността, която се случила тогава – прегрешението на Адам и всички останали прегрешения, чак до наши дни – е само една и едва сега започваме поправянето.

Причината за такива бедствия като цунами или земетресения, които е имало в миналото и очевидно ще има в бъдеще се състои в това, че ние предизвикваме дисбаланс.

Нима Творецът обещава, че няма да има удари? Не. Той обещава, че няма да има потоп, помитащ целия свят!

Потоп означава, че прииждат злобни води и остава само точката в сърцето, а всичко останало се отмива. Това наистина се е случило веднъж – трябвало е да се случи такова бедствие – но не повече. Предстоят ни само поправяния. Но ако не се поправим навреме, то сами ще предизвикаме удари.

Надявам се, че ще можем да ги избегнем, но всички трябва да чувстват вина за случилото се. Защото, щом се е разкрила науката кабала и разбираме, че с връзката между нас ще поправим света, тогава сме способни да предодвратим нещастията.

Спомнете си как Творецът казал на Авраам: „Ако намеря в Содом 10 праведници, няма да го разруша, да направя земетресение”. Но не се намерили 10 праведници и станало земетресение.

Ние притежаваме силата, ако искаме да предпазим света от страдания. Всичко зависи от нас. Надявам се, че ще успеем да го направим, защото трябва най-накрая да се отнесем към това сериозно.

От 7-мия урок на конгреса „We!”, Ню Джърси, 03.04.2011

[41304]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed