Знаем какво трябва, но не можем

каббалист Михаэль ЛайтманД.М.Кейнс, един от основателите на МВФ, още в 1933г. писа: “Декадентският интернационален, но индивидуален капитализъм, в ръцете на който се намираме след първата световна война не се увенча с успех”.

Той е неразумен, не красив, несправедлив, недоброделен. И не дава желаните резултати. Накратко казано, той не ни харесва и ние започваме да го презираме. Но когато ние си задаваме въпроса за това, с какво да го заменим, нас ни обхваща крайно недоумение…”

Д. Строс-Кан: “Причината за кризата е несправедливото разпределение на доходите, на икономиката не и достига справедливост, а финансовата глобализация само усилва неравенството при разпределението на доходите. Устойчивият ръст се асоциира със справедливото разпределение на доходите.

На нас ни е нужна справедлива глобализация, с човешко лице. Благата от икономическия ръст трябва широко да се разпределят, а не да се присвояват от шепа привилегировани.”

Човечеството постепенно, чрез страдания осъзнава че в глобалния свят ние сме задължени да се обединим в едно цяло, в общество с разумно потребление. В противен случай ние ставаме като злокачествен тумор, който поглъща организма (ресурсите на планетата ни), който я храни и умира заедно с него.

Милиони хора вече осъзнават това. Но как да обуздаем злото в нас, да го укротим и да се обединим? – Само призовавайки висшата сила на поправянето. На това ни учи кабала.

[40200]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed