За важността на ежедневния урок

каббалист Михаэль ЛайтманСветовен конгрес „We”, Ню Джърси, урок №5

Човек не може да напредне в духовното без да участва в нашите ежедневни уроци. Тези, които не могат да гледат целия урок, могат да присъстват само на една част от него.

Има хора, които предпочитат първата част на урока, която включва статии на Рабаш и втората част върху книгата „Зоар”. Други предпочитат третата част, която е върху Талмуд Есер Сфирот. Четвъртата част е по-обща, в която разглеждаме световните проблеми, възпитанието и всичко останало. Всеки един от вас трябва да си избере най-подходящата част, въпреки че препоръчвам да ги сменяте от време на време.

Може би ви е трудно да присъствате на всичките три часа от урока, които съдържат и четирите части. Но днес съществува толкова широк избор от съобщителни средства, че може да си запишете уроците или да ги слушате по радиото. Нашият Интернет сайт непрекъснато се обновява. Може също да носите слушалки и да слушате урока по всяко време и тогава определено ще напреднете много по-бързо.

Но във всички случай е жизнено важно да се свържете към ежедневния урок (поне с една част от него). Казано е: „Ако Ме оставиш за един ден, Аз ще те оставя за два”. Човек, който пропуска един ден учене, се отделя два пъти повече от духовния източник. Този закона в духовния свят се нарича „мяра против мяра”. Така че бъдете внимателни!

Но най-надеждното средство е MP3 плеър или друго подобно средство, с помоща на което може да останете свързани с нас по всяко време.

От 5-я урок на конгреса „We!”, Ню Джърси, 01.04.2011
[40869]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed