Да придобиеш онова, което не можеш да загубиш

Световен конгрес „We!”, Ню Джърси, урок №2

Въпрос: На сутрешния урок казахте, че трябва да гледаме на живота от друга гледна точка. Какви комбинации или форми на възприятие са ни необходими, за да чувстваме и възприемаме този живот по друг начин?

Отговор: Погледът към нашия свят трябва да бъде прагматичен и прост: ние се намираме тук, за да живеем. И не си струва да се влага в него повече от това. Човек не взема този свят със себе си.

С пълна увереност мога да кажа, че всичко, което имате над необходимото за насъщния живот, така или иначе ще изчезне от него. Сега навлязохме в такъв начин на живот, който ни задължава да бъдем в равновесие с природата. Затова, човечеството ще бъде принудено да се раздели с нещата, които са ненужни. Разкриващият се сега закон за подобие с природата ще ни задължи да го направим.

Със силата на злото или доброто, природата ще ни доведе до подобие помежду ни, за да могат всички да имат това, което им е необходимо за съществуване. Но ако постигнем равенството по добрия начин, ще стигнем бързо до духовното и лесно ще се напълним с цялото благо. А ако целият свят не напредне към това самостоятелно, то природата ще ни доведе до него по жесток начин.

Вече наблюдаваме примери за такова въздействие в проявлението на различните видове кризи. Затова, колкото повече учим и взаимно се включваме в нашите желания, толкова по-бързо ще се приближаваме към реализацията на този закон по позитивен начин.

Науката кабала не ни агитира да се лишим от имущество и да живеем скромно – напротив, тя ни учи в началото да постигаме още по-добър, по-духовен живот. И само тогава, в степента, в която придобиваш духовно напълване, автоматично оставяш в материалния свят онова, което ти е необходимо.

Духовното напълване ще ти даде такова удовлетворение, че по неволя ще престанеш да обръщаш внимание на неща, без които можеш да минеш в живота, в материалния свят. Това всъщност е и правилният подход към новото отношение към себе си, обществото, екологията.

Но ако не стигнем до духовно напълване, то равновесието с природата, което трябва да се разкрие ще вземе от нас насилствено, по пътя на войни и катастрофи всичко излишно и ние ще останем нуждаещи се и от двете страни. Така, че хайде да спечелим двойно!

От 2-рия урок на конгреса „We!”, Ню Джърси, 01.04.2011

[39766]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed