Външното служи на вътрешното

каббалист Михаэль ЛайтманСветовен конгрес We!”, Ню Джърси, урок 3

Въпрос: Ние извършваме много външни действия, но какво трябва да бъде правилното поведение на вътрешното ниво?

Отговор: Външно трябва да извършваме само това, което помага на вътрешната работа.

Аз трябва да поддържам нормално съществуване в този свят. Това е задължение на всекиго! Но всички мои други действия, желания и мисли трябва да бъдат насочени към точката на съприкосновение с духовното. Съгласно това аз трябва да проверя в групата, в къщи, на работа и сам със себе си: „какво правя с живота си?”.

Науката кабала не задължава човек да бъде ангел. Но човек, който иска да напредне, трябва да търси средства да увеличи своите усилия и да подсили връзката, за да напредне по-бързо и по-ефективно.

Всъщност няма случайности, действия или събития в живота на човек, които да не могат да бъдат използвани да облагодетелстват неговото духовно развитие. Той само трябва да знае как да ги реализира, защото няма нищо случайно. Всичко си има причина: всичко идва от висшето замислено и целенасочено. Ти трябва само да внимаваш в играта, която Творецът си играе с нас. Ако не се замисляме за случващото се с нас, тогава игнорираме това, което се опитва да ни каже Творецът!

С други думи, природата (или Творецът, което е едно и също, един закон и план) пробужда нова информация, решимот в нас във всеки момент. Тези решимот са неизправни, а ние трябва да ги върнем от лявата страна в дясната – до точката на обединение. Аз трябва постоянно да проверявам дали намерението ми е правилно и това е цялата ми работа.

Ако съм съсредоточен върху това в своите желания и мисли, тогава мога да работя каквато и да е работа за каквито и да е часове и да изпълнявам всякакви действия. Това не ме притеснява!

От 3-я урок на конгреса „We!“, Ню Джърси, 01.04.2011

[39849]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: