Целият свят става един човек

каббалист Михаэль ЛайтманЗа безконтролното печатане на пари и финансовия произвол има край и мисля, че той е близък. Равновесието в глобалния свят ще поиска от нас, да започнем да установяваме баланс между държавите. Тоест всеки, макар и егоистично, ще може да използва същите тези сили, които произвежда.

Затова страните, съществуващи за чужда сметка, трябва „да се спуснат” – такова неравновесно положение като сегашното не може да съществува в глобалния свят. Очакват ги много сериозни кризи. Не знам под каква форма ще се проявят – възможно е като природни явления, стихийни бедствия. Зщото всички нива на природата: нежива, растителна, животинска, човешка – образуват единна система.

Законът на природата. Творецът е дължен да ни доведе до подобие на свойствата и ще бъде необходимо преди всичко да направи от нас повече или по-малко еднородна интегрална система. Тоест налага ни се да постигнем някакво вътрешно равновесие помежду си – между всички страни и народи. Затова, нас ни чакат много големи изменения.

Вече виждаме какви валутни войни се водят и те само ще нарастват.

От урока на тема пари, 01.03.2011

[36757]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed