Отговорност носи всеки

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Какво представлява самата групова подготовка за урока и пробужда ли тя в по-голяма степен обкръжаващата светлина?

Отговор: Груповата подготовка към урока се състои в отговорност за цялата група.

Какво означава принципа “ако не аз на себе си, то кой“? Този принцип означава, че аз отговарям за пробуждането на групата и по този начин скланям себе си и целия свят към оправдаване.

Аз се грижа за това, другарите ми нито за миг да не забравят за целта: защо сме тук? Какво ниво трябва да постигнем? Нивото „човек” (адам), подобно на Твореца. То трябва да бъде пределно важно за нас, тогава на урока ние няма да забравяме за главното и няма да ни посещават странични мисли нито за секунда дори.

Грижа се така да бъде с всички приятели. Чрез своята грижа за всички аз помагам на всеки да държи този курс. Ако цялата група е построена по такъв начин, то нас ни чака достатъчно кратък процес на пътя на успеха.

Човек може да преуспее, само ако е избран, ако е особена душа. А нас ще ни спаси само обединението. Аз не виждам тук избраници. Всеки си мисли, че му е открит индивидуален път, но това изобщо не е така. И особено в наши дни, когато няма нужда от избраници.

Напротив, днес в процеса на поправяне трябва да се влеят масите.

От урока по статия на Рабаш, 01.03.2011

[36715]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed