Изискване към светлината

каббалист Михаэль ЛайтманАко човек изпитва влечение да стане Човек и правилно проявява това влечение, той се нарича „Исраел“, което означава: „направо към Твореца“ (яшар-Ел).

Той иска да контролира всички свои действия, всички обстоятелства, с които се сблъсква, по такъв начин, за да се свържат с Твореца. И тогава във всяка ситуация, във всеки миг от живота той иска да се намира под въздействие на светлината, възвръщаща към Източника.

Чрез правилното построяване на тези неща, човек открива, какво стои пред светлината, пред Твореца, и че цялата негова работа се заключава само в това, да се устреми към търсене, насочено към тази поправяща Сила. Тъй като най-общо, в света се намират само те двамата.

В такъв случай, човек правилно построява и своето обкръжение. Защото другарите му са част от неговата душа, отнасяща се към същото това желание. Според степента, в която той ги присъединява към себе си, идва светлината и поправя това обединение, придавайки му вместо форма на получаване, форма на взаимно отдаване. Тогава всички творения, обкръжаващи човек стават негови части и посредством светлината всичко се слива в едно цяло.

Така достигаме до изучаване и използване на кабалистичната методика и към целта на творението. Като се старае да вземе правилно направление преди обучение, а и не само, човек определя темпа на своето напредване.

От урока по статия на Рабаш, 02.03.2011

[36826]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed