Да предотвратим ударите на природата

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Скъпи Рав! Ние сме ученици от Япония и бихме искали да знаем вашето мнение за причините за постигналото ни нещастие – земетресение и цунами. Според информацията, в скоро време се очакват още удари. Можем ли да предотвратим такива събития в Япония и въобще в целия свят?

Отговор: Природата ни води по пътя на еволюционното развитие до постигане на подобие с нея. Ударите и страданията, които усещаме са реакцията на природата на нашето несъотвествие на нея. Единственото решение на всички кризи е да постигнем равновесие с природата.

Най-общо, това се постига чрез поправяне на нашия егоизъм. А нашият егоизъм се оценява според отношението към връзките с цялото човечество, като едно цяло. Защото природата ни усеща именно така, като едно цяло. И докато не станем такива, нещастията ще ни преследват.

Казано е в книгата “Зоар” (предисловие към книгата “Зоар” пп. 66-81), че те започват с най-добрите – в дадения случай с Япония. Но с усилването на ударите, ще дойде ред и на най-лошите… А решението е едно: единение в любовта към ближния, да станем като цялата природа една интегрална и глобална система. И тогава ще започнем да усещаме в себе си напълването от Твореца.

[37826]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed