Такова още не ни се е случвало

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Преди около две години светът се оказа в икономическа криза. Днес светът се оказва в политическа криза. Все едно живеем по разписание, в общи тенденции и даже в общи мисли. Как възниква тази глобална синхронност?

Отговор: Всички ние сме взаимосвързани в обща система. И работата тук не е в нашите „измислици”, не е в интернета и в мобифоните. Ние се намираме в мрежа от сили и сме разхвърляни по нея като малки топчета. Тази мрежа вътре в нас ни свързва едни с други.

Дали го искаме  или не, но всичките ни мисли, желания и действия си взаимодействат и взаимно си въздействат. Като следствие, едни или други явления се проявяват в едни или други места, съгласно заложената програма в мрежата.

Кои сме ние? Производни, сътворени. И затова не трябва да съдим за света по външната картина – все едно ние правим нещо сами. Телефонната мрежа не е причината за нашата взаимна връзка, а неин признак. Тя свидетелства: сега сме готови мрежата на силите да ни задейства още повече. Световната паяжина също означава нов стадий на нашето егоистично желание, предизвикващо по-силни отзиви в общата мрежа.

Така или иначе, ние сме активирани от мрежата, а не я изграждаме. Не си струва да се лъжем, че ние сме създали интернет и сега сме обединени от него. Може да се създаде какво ли не и това няма да добави нито капка единство. Става дума за проекция, за признак на тотална и сто процентна интегрална взаимовръзка, част от която се е проявила явно – да кажем на 5%.

Тези връзки по целия свят, несъмнено само ще укрепват. Светът ще стане неразривен, здраво свързан, и ще сме свидетели на неща, които още никога не са се случвали.

От урока на тема „Време”, 09.03.2011

[37589]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: