Среща в ЮНЕСКО и ООН

каббалист Михаэль ЛайтманВ последно време ние установихме активни отношения с ООН, в частност с ЮНЕСКО, на нашите срещи в Париж, Москва и Ню Йорк.

Миналият месец във Франция, се срещнах с генералния директор на ЮНЕСКО, госпожа Ирина Бокова.

В качеството си на президент и създател на Института, занимаващ се с изследване на трудовете на Ашлаг (ARI – Ashlag Research Institute), съвместно с другите членове на делегацията, аз представих план за разглеждане на нов метод за глобално възпитание, използващ общите закони на интегралния свят.

Съпровождаха ме членовете на съвета на директорите на Института ARI: Норма Ливне, Рахел Лайтман, Леонид Макарон, Сет Богнер.

Госпожа Бокова се отнесе с голямо разбиране към нашите принципи в новата системата за образование, подготвяща сегашните деца и подрастващите към пълноценен живот в доста динамичния глобален свят.

След тази среща ние получихме покана за участие в представянето на Всемирния доклад по мониторинг на ОВ (Образование за Всички) на ежегодната среща на ЮНЕСКО. Тази презентация се състоя през март 2011 г., в Колумбийския университет.

Нашите приятели Сет Богнер, Рахел Лайтман и Норма Ливне получиха възможността да представят нашата гледна точка за методите за подобряване на образованието пред господин Мирон Руевен, посланик на Израел в ООН, а също и пред генералния директор на Юнеско г-жа Ирина Бокова.

Това събитие се ръководи от Генералния Секретар и Изпълнителен Директор на ООН г-жа Мишел Бачелет.

В Москва представители на института ARI Ели Винокур, Леонид Макарон, Анатолий Улянов и Леонид Илизаров взеха активно участие в конференцията на ЮНЕСКО „Участие на младежите в социалните трансформации: инициатива и участие”.

Обсъждаше се също и нашето участие в предстоящите събития. Нашите материали, които представихме на тази конференция скоро ще бъдат публикувани в сборник на ЮНЕСКО.

На 11 март нашите представители Леонид Макарон и Сет Богнер взеха участие в конференцията „Постигане на мир: реконсолидация с помощта на образованието, науката, културата и комуникациите”, състояла се в ООН, в Ню-Йорк. Нашите материали ще бъдат публикувани в отчет; обсъждаха се и по-нататъшни действия.

Този форум беше открит от Генералния Секретар на ООН, Пан Ги Мун и генералния директор на Юнеско. Висшият ешалон на този културен диалог беше представен от Принц Турки ал-Фейсал от Саудитска Арабия, Нобеловият лауреат по физиология Гюнтер Блобел и др.

Успешното участие във всички тези мероприятия ще стане залог за начало на продължителен процес на сътрудничество в системата на образованието за създаване на по-добро бъдеще за цялото човечество.

[снимки от срещата]

[38309]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: