Свят без Холивуд: фантастика или реалност?

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Няма ли да стане така, че тенденцията по преминаване към вътрешни ценности да бъде причина за изчезване на професиите, занимаващи се с производството на филми, дрехи и т.н.?

Отговор: Във всеки случай нашият свят се намира на прага на големи изменения в отношенията си към всички предишни ценности. И това ще се проявява в пренебрегването на тези външни предпочитания, на които хората до сега придаваха голямо значение. В наши дни вече става забележимо преобладаването на опростен стил в повседневното облекло. И това не става просто така.

Налага ми се да присъствам на конгреси и конференции със световно значение и аз забелязвам как от година на година нараства тенденцията по пренебрежително отношение към външните ценности. Поставят все по-малко и по-малко ограничения, на участниците се предоставя все повече свобода в стила по излагане на материала.

Хората станаха нетърпими към различни церемонии и към всичко, което ги поставя в определени рамки. И това е обща тенденция, която потвърждава, че хората ги влече към вътрешните ценности, те се нуждаят от същността на нещата, а не от външното им проявление. Така нашето его ни придвижва.

Уверен съм, че много професии, свързани с дизайна и модата, постепенно ще изчезнат.

А такова отношение на хората към външните атрибути за пореден път подчертава нарастването на интереса към вътрешните ценности и показва, че външното вече не ги привлича, затова се обличаме така и имаме такова поведение.

И аз се радвам да видя нещата в света в такова положение.

От лекцията в аудиторията „Кабала на народа“, 22.02.2011

[37067]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: