По закона на максималното отдаване

Dr. Michael LaitmanРешимот (информационен ген) е картина, форма, която определя бъдещото състояние, но което идва от миналото. Да допуснем, че вчера съм бил на ресторант и съм платил 100 шекела за вечеря – поръчал съм пет блюда, пълен НАРАНХАЙ. А днес имам само 50 шекела вместо 100, и сервитьорът казва, че мога отново да поръчам пет ястия, но този път те ще бъдат различни: котлет вместо пържола, херинга вместо сьомга…, но ще имам пет блюда.

Аз изисквам в зависимост от това, което съм получил преди, тъй като не различавам друг вкус. Но моят екран (покритие) съответства единствено на това, което мога сега да получа. Аз правя изчисления относно това, което се е случило. Очевидно, в края получавам нещо напълно различно от това, което съм имал преди, но това не е важно!

Как мога да искам светлината, която все още не е в мен и за която нямам никакви данни? Как правя разчет на новото състояние – в крайна сметка това е ново стъпало, огромна, несъизмерима разлика?

Но аз правя разчет за максимално отдаване на Твореца, и затова това, което съм получил днес не е важно за мен. Дори ако това е варен котлет вместо печеното агне, с което са ме нахранили вчера – това е максимума, на който съм способен и аз съм доволен, че съм успял да извърша този максимален разчет заради Твореца. Затова аз се съгласявам с това, което ми е било разкрито, като най-желаното напълване.

В действителност има значение моето намерение за отдаване, а не какво съм получил, какво парче месо на масата. Всичко, което Той ми даде, ще бъде максималното, на което съм способен и затова ще бъде прекрасно!

Затова ние можем да направим точен разчет на състоянията, които още не са били разкрити в нас. Ние извършваме разчет не на качеството получена светлина, а на качеството на своето отдаване.

От урока по „Учение на Десетте Сфирот”, 03.03.2011

[36950]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: