Минусът е за сметка на човечеството

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Ако погледнем в интернет, повечето хора търсят отговор на въпроса, как да се излезе от минуса в сметките в банката….

Отговор: Преди всичко, нас специално ни държат „на минус”. Минусът е разновидност на робството, такъв тип връзка между хората, който обвързва човека и по този начин го заробват. Ние не разбираме това и смятаме, че сме свободни..

Но ти, в нищо не си свободен. Ако не можеш свободно да нахраниш себе си и своето семейство днес – в тази степен си вързан с окови. А ако имаш и минус в банковата сметка, тогава си напълно поробен.

Всевъзможните кредити, различните плащания, дълговете, които има всеки – това е вид съвременно робство. На пръв поглед всичко е наред – можеш да вземеш още един дълг, няма нищо страшно…

Този нов период започна неотдавна, когато хората започнаха да живеят с дългове. Цели страни живеят на минус – дългът на някои страни се изчислява на стотици милиарди долари. Минус за сметка на страната. И тогава, не можеш да направиш много. Могат да ти „блокират” сметката и докато не платиш, няма да получиш.

Така, цяла страна попада в робство: „Готов съм да направя всичко, което кажете, само ми дайте храна!” – като роб, който работи за храна. Именно това се случва с хората и с цели страни, а изход от минуса няма!…

От урок на тема пари, 01.03.2011

[36845]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: