И този свят ще се стопи като мъгла

каббалист Михаэль ЛайтманДнес ние достигнахме състояние, когато милиони хора в целия свят започват да си задават въпроси: ”Защо страдаме? Защо живеем? Каква е целта на живота ни? Има ли природата за нас някаква програма?”

Затова сега се разкрива науката кабала, – защото именно тя може да даде отговори на тези въпроси. Като цяло всичките тези отговори се свеждат до едно: кабала ни разкрива друга реалност.

Науката кабала е методика за разкриване на висшата реалност, тоест реалността извън нас, извън това, което усещаме сега. Затова всеки от нас трябва да премине някаква вътрешна бариера, закриваща от нас онази, втората половина от реалността, в която се намираме сега.

Все едно неочаквано се включва светлината и виждаме, че тук има и нещо друго. И това е действително така. Само че се включва не обичайната за нас светлина, а висшата светлина и в нея ние започваме да виждаме още една реалност, която преди това е била тъмна, невидима и неусещана, – реалността на висшия свят.

Ето тогава ще разберем, какво се случва в него и причините за случващото се, тоест каква е същността ни. И вече тук, във висшия свят, ние ще видим, че ние сме души, а не физически тела, не животинската част, която притежаваме. Ние – това е частта от човека в нас, която е вечна, съвършена и е божествена  частица свише.

Ние сме вечни, съвършени творения, живеещи в различна реалност и в друга форма на съществуване. И нашето предназначение е да се издигнем и да живеем във висшия, духовен, вечен свят, извън ограниченията на времето, движението и пространството, а също и нашето възприемане на реалността.

А какво ще се случи с този свят? В продължение на известно време този свят ще продължи да съществува, докато ние постигнем висшата реалност. И в степента на постигане на по-високото стъпало на духовния свят реалността на по-ниското стъпало ще избледнява и ще става по-малко различима, докато не изчезне съвсем.

Кабалистите казват, че ние трябва да достигнем това тук и сега, в този живот, в нашия свят. При това нищо  не трябва да се променя, освен разкриването на висшия свят за нас.

От лекцията в аудиторията „Кабала за народа“ 04.01.2011

[38523]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: