Заплата от висша светлина

каббалист Михаэль ЛайтманАко можехме честно да си дадем равносметка какво се случва с нас в нашия свят, за какво съществуваме, в каква форма, как пропиляваме живота си и с каква цел – ние бихме ограничили изразходваните от нас земни ресурси до необходимия минимум.

А всички излишъци бихме преразпределили така, че да осигурим с тях населението на Земята. Но при това, трябва да поискаме всеки да внесе своя принос.

Щом няма с какво да ангажираме всичките тези 7 милиарда, нека тогава ги сложим да учат – това ще означава, че те припечелват „за да живеят”. Кой е казал, че в този свят трябва да се работи по 15 часа на ден? Вижте как живее някое примитивно племе, колко време изразходват, за да си приготвят храна и да почиват. А ние през целия си живот само работим.

Ние извършваме ненужни действия, живота не е предназначен за това да запълни всичките 24 часа със сън-ядене-работа. Защо ни е такъв живот? Всички хора, които не са ангажирани с нищо, трябва да седнат зад чиновете и да четат кабалистични книги. С това те ще „печелят” за всички светлината, възвръщаща към източника.

Който иска, нека се учи, който има стремеж  да работи – нека работи. Има хора, които са способни да работят само с ръцете си – само и само да не мислят с главата. А има и обратно, такива, които могат само да дават идеи, а с ръцете нищо не могат да направят.

За всеки ще се намери занимание, защото той ще се съедини с Твореца и през него към нас ще преминава енергията на живота. Дайте му тогава да прави това! Нека нищо да не върши, а само да седи заедно със всички, да се учи, да обсъжда връзката си с Твореца. С  това той ще осигурява за всички останали силата на живота – вместо храна, дрехи и всичко останало. И тогава цялото население в света ще бъде осигурено с всичко необходимо.

Не е нужно нищо свръх необходимото. Така трябва да се работи, това е правилният ред. И тогава, нека населението в света се увеличи с още няколко милиарда души, ако те са заети да установят поне някаква връзка с висшата светлина, с Твореца – в света ще има пълно изобилие.

И само така може да се постигне равновесие и пълна защитеност.

От урока на тема пари, 02.03.2011

[36858]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: