Венчани (обречени) да бъдем заедно

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Може ли конгресът да повлияе и да подобри общата обстановка в света, който днес преминава през толкова трудни времена?

Отговор: Трудните времена още не са настъпили.  Ще бъде още по-лошо, ако ни се наложи да се придвижваме по пътя на страданието към съединение, което днес предстои в целия свят.

Тъй като виждаме, че светът става глобален, пронизан от интегрални връзки и всеки влияе на всички, което се нарича „ефектът на пеперудата”. Няма да имаме никаква свобода – ние напълно зависим един от друг, от всички. Природата ни притиска като в менгеме и не ни позволява да избягаме.

Още не осъзнаваме доколко тази връзка ни задушава и не ни позволява и най-малкото действие. Страшно е да бъдеш в такава ситуация – в тези условия, когато всеки се намира в егоизма си, в ненавист към останалите, в егоистични разчети.

И изведнъж чувстваш себе си скован от хиляди вериги и зависещ от най-малкото дихание на хиляди хора, които са ти абсолютно безразлични. Как може да се съществува изобщо в такова състояние?!

Няма къде да избягаме – не можем да се разведем и да се отделим един от друг. Напротив, нашата връзка ще става още по-плътна и ще се превърне в тотална зависимост един от друг, буквално във всичко.

Когато средствата за масова информация ни разказват за това, което се случва в света, ние си мислим, че гледаме това просто като странични наблюдатели. А всъщност аз завися от всеки литър нефт, добиван в Либия, и от всичко, което се случва във Франция и в Турция и т.н. Тоест дори не от съседите, а от онова, което се случва на другия край на земята и няма как да се скрием от тази връзка.

Затова трябва най-накрая да разберем, че науката кабала дава метода за поправяне, без който светът ще пропадне и ще завърши своето съществуване.

Кабала ни учи в каква форма можем да привлечем висшата сила. Ние самите нямаме сили! И тя ни обяснява как да разкрием висшата сила, която ще вкара в ред нашите отношенията. Тъй като самите ние не знаем как да установим мир и ред и само се приближаваме все по-близо и по-близо към тотална война, за която също е написано в кабала, като възможен вариант за развитие на събитията – в случай, че не привлечем силата, която създава съединението.

На предстоящия конгрес имаме особена възможност да пренесем в света силата, която ще повлияе и на света, и на нас самите чрез добро. А без това ще гледаме само как светът се движи надолу с все по-голяма скорост и в много неприятна посока.

От урока по вътрешна подготовка за конгреса „WE!“, 11.03.2011

[37879]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: