Facebook с „ново лице“

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Ако интернет постепенно изчерпва себе си, то какво ново наслаждение е нужно да се предложи на новото поколение в интернет?

Отговор: Трябва да се предложи интернет решение за новото желание, което се пробужда в младия човек. Вътре в това огромно всемирно интернет общество се пробужда желание към някакво по-висше вътрешно напълване. И ако хората не получават това в интернет, те губят интерес към него. Може да сложим още хиляди клипа, филми, новини – и никой няма да поиска да ги гледа, без да почувства наслаждение от това.

Но трябва да им покажем, че в тази мрежа има не само виртуална, електронна връзка, пренасяща битове информация, а още едно ниво на връзка, съединяваща ни над материалното.

Точно така, както на урок/кабала, ние искаме да изясним свързващата ни вътрешна мрежа, връзката на духовно ниво, да усетим себе си съществуващи вътре в нея и напълнени със светлина, за да ни се разкрие Творецът. Същото трябва да направим с всички в интернет – интернет трябва да разкрие Твореца на хората.

На следващия етап на своето развитие, съгласно нуждата на човека, интернет трябва да ни обезпечи база за вътрешната мрежа, която ни свързва. Затова трябва да преминем към живот в интернет и да обхванем цялото това пространство.

Човек и сега иска да се съедини с другите, само въз основа на собствени условия. И затова той участва в Twitter и Facebook – той иска връзки! Но той иска да се скрие зад имидж, който сам е измислил, зад особен интернет сленг, но всичко това постепенно отминава и той започва да приема друга форма.

Дайте само желание да реализираме себе си и да израстнем до ново ниво! И в човек ще се пробуди желание към по-вътрешното съединение – така в него се проявява решимот, вътрешният ген.

От урока по статията „Предисловие към Паним Меирот“, 21.02.2011

[35978]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: