Светът в очакване на чудото

В момента, в който започнем да се отнасяме по-внимателно към случващото се в света, незабавно забелязваме своето неразбиране, безпомощност и неумение да разберем обкръжаващата ни обстановка.

Сърфирайки в интернет из страниците с информация за света и неговото бъдеще, за измененията, възникващи в него, ние се убеждаваме, че хората се намират в състояние на неизвестност, неяснота и безпокойство.

И тук става въпрос за хора, надарени с ум, умеещи да правят правилни разчети, имащи зад гърба си голям опит – политолози, икономисти, политици и учени. Всички те единодушно признават, че сме дошли до състояние, когато не знаем какво да правим занапред. Пълна безпомощност можем да забележим и в поведението на правителствата на водещите държави.

Такова явление се наблюдава за първи път в историята. Обикновено винаги се е намирал някакъв изход от ситуацията и човечеството е продължавало напред с егото, със своя егоистичен мироглед: какво трябва да се направи, за да стане по-добре? С тази цел в обществото са се правели революции и са се развивали технологиите. Сега това вече не решава натрупаните проблеми.

И тук идваме до понятието „сгула” (чудесната сила). Т.е. ние се намираме на някаква нова степен на развитие и не възприемаме това следващо състояние нито с органите на чувствата, нито с разума, не ни помага и богатият жизнен опит – то е напълно скрито от нас. И затова за достигането до тази степен ни е необходима особена сила, наречена „сгула”.

И това всъщност е удивително. Човечеството, прекрачило в 21-и век, след дълго развитие и огромно количество открития, дали на света толкова мъдреци, казва, че се нуждае от някаква чудесна сила.

Именно тук това приключение, наречено „кабала”, се разкрива пред нас като чудесна сила. То ни разказва за състоянието, до което трябва да дойдем. Но това състояние е абсолютно нереално, различно от сегашното, „обратният свят”, в който всички ние трябва да бъдем обединени заедно в любов вместо в ненавист и да пребиваваме в единство вместо в единение и отблъскване един от друг. Необходимо ни е също така да се намираме в една система в хармонична връзка между нас.

Кабала казва, че нямаме друг изход – ние така или иначе ще дойдем до това или под въздействието на интензивни удари, или ще се постараем сами. Всичко зависи само от избрания от нас път, но следващото състояние ни е точно предопределено.

И затова ако не вървим в хармония и съучастие заедно със силата, носеща добро, то тази същата сила ще предизвиква такъв натиск върху нас и такова усещане на безпокойство, такива удари, че във всички случаи ще напредваме чрез нея, само че със сътресения и проблеми. А това може да доведе до ядрени войни и други тежки последици, които можем да очакваме.

Науката кабала казва, че може да ни заведе до същата онази степен само че по приятен път, пълен с впечатления: леко, с добро, като приключение.

Затова аз много се надявам, че ние с вас се намираме в началото на правилно и добро развитие, наречено „приключение” и „чудесна сила”.

От лекция в аудиторията “Кабала за народа”, 11.01.2011

[34234]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed