Светът, в който човечеството се ражда

каббалист Михаэль ЛайтманМоята първа професия беше биокибернетика. Аз открих тази наука за интегралните система за първи път преди 30 години, когато се опитвах да науча как работи човешкото тяло. Дори тогава разбирах, че е невъзможно да изучаваш отделно сърцето или бъбреците, дробовете, мозъка, защото всичко е взаимосвързано в една система. Но ние не можем да изучим това под формата на една система.

Всички разбират този проблем, но никой не може да създаде подходящи примери, формули, схеми, графики и диаграми, за да свърже всички системи в една. Тогава не разбирах защо това е така. Само виждах, че е невъзможно.

Само когато завърших всичките си други търсения и стигнах до науката Кабала получих отговор. Целият проблем е, че самите ние не сме по такъв начин. Всички ние сме егоисти в ума, усещанията и желанията, и затова не можем да изградим и да изследваме глобални системи, които са изградени на отдаване. В крайна сметка, ние винаги се стремим към себе си, а не от вътрешното аз навън.

Да се надяваме, че постигайки тази наука, ще се научим да изучаваме новия свят, който се разкрива днес. Като деца сме прекарали 15-20 години учейки, за да се запознаем със света, в който сме родени. Подобно, днес си заслужава да прекараме известно време в постигане на този нов свят, в който човечеството се ражда. Всеки ще има полза от това.

Ние се опитваме да реализираме тези закони в нашата организация, сред нашите два милиона ученици по целия свят, включително в семействата, отглеждането на децата и всичко друго. Надявам се, че и вие ще можете да се срещнете с тях. Това се отнася за всичко, започвайки от личния семеен живот между мъж и жена и техните деца, през мащаба на цяла нация, стигайки до целия свят.

От лекция в Париж, 01.02.2011

[34677]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed