Разшири желанието си

каббалист Михаэль ЛайтманНие никога не разкриваме истинската реалност; всичко се случва в нашите желания. Творецът е създал желанието, което по своята същност е целият материал на творението. Ние усещаме всичко, което се случва в него.

Усещанията в желание се делят на вътрешни и външни, с други думи, възприемане на себе си и на обкръжението. От своя страна, тези части на възприятието също се делят на множество слоеве, степени, части и форми.

Но всичко това е вътре в желанието, което е било създадено от Твореца. Ние не можем да си представим нищо, което съществува извън това желание, дори хипотетично. Няма никакво друго „място”, което съществува някъде другаде; цялото „пространство” е ограничено вътре в желанието.

И затова всичко, което възприемаме, зависи от промените в желанието. Цялата кабала говори за природата на сътвореното желание, промените, които то може да придобие, и нещата, които ще усети в съответствие с тези промени. Формулата е проста: внасяш определени промени в първоначалното желание и получаваш определено усещане като резултат.

Общият спектър се състои от множество оттенъци. Различни импулси могат да се разкрият по едно и също време в едно желание; възприемаме различни събития, действия във всяко отделно желание. Желанието на човек се дели на 613 части, където той усеща всичките различни впечатления и реакции. И всички те представляват неговата представа за света.

Частите на получаващото желание, което се отнася към неживото, растителното, животинското и човешкото ниво, оформя контурите на реалността за нас. Можем да разширяваме все повече и повече желанието, като непрекъснато разкриваме нови части в него, и тогава нашият общ свят се разширява.

От урок по статия на Рабаш, 17,02,2011

[35587]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed