Премервайки различните одеяния на отдаването

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: В различните науки аз изучавам различни термини и формули и постепенно започвам да разбирам по какви закони действа реалността. Но защо в науката кабала се уча, а не разбирам нищо?

Отговор: На първо място, можеш да изучаваш написаното и да го обсъждаш, да си представяш законите на кабала – дори и тя да не се отнася към нашия свят и ти да не виждаш тези закони реално.

Но повече от това не ти е и нужно. Стремиш ли се към тази форма на отдаване – това е достатъчно, за да започнеш сам да се променяш.

Науката кабала се използва не така, както науките от нашия свят. Когато в геометрията ти изучаваш триъгълника, ти съвсем не ставаш триъгълник! Но в кабала, когато изучаваш парцуф ЗО“Н, ти се превръщаш в парцуф ЗО“Н. Ти се стремиш към него и притегляш от него светлината, която те променя. В това е цялата разлика! Приемаш същата тази форма, за която четеш.

Развиваш се и напредваш по линията, съединяваща те с твоя корен на душата в света на Безкрайността, и всичките твои бъдещи форми и състояния вече са предопределени. От тези бъдещи състояния ти привличаш към себе си светлината, която ти въздейства и ти помага да напредваш.

От урока по статията на  Рабаш, 15.02.2011

[35414]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed