Поглед от седмото хилядолетие

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Да предположим, че сме достигнали състоянието, когато седемте милиарда души в света изучават и реализират кабала.

И в този свят се ражда дете. Какво ще стане с него? То ще трябва ли да разбере какво е това зло, за да достигне до доброто? Но нали в това време този свят вече ще се поправи. Как то ще усети злото, посредством какво?

Отговор: В този свят става обновяване само на физическите тела, а не на душите. Затова децата, които се раждат, това са стари души, придобиващи нови тела. По тази причина ние не обръщаме внимание на възрастта на човека. И независимо от това дали физическото тяло е умряло или се е родило за живот в този свят, – душата продължава своите кръгообороти.

Ти питаш, ако всички хора поправят своето его, ще трябва ли още да се раждат хора? Не, на душите повече няма да им е необходимо да се раждат. Но биологически ние няма да живеем вечно. Ние ще започнем да чувстваме как се променя нашият свят и постепенно придобива свойствата на висшия свят.

Защото според степента на поправяне на всеки от нас и на всички заедно в една система ще се изменят и нашите усещания за света. Когато се издигнем от първото стъпало на духовния свят на второто, а след това на третото, – ние ще преминаваме от свят в свят. А когато достигнем състояние на пълно поправяне и обща взаимовръзка, нашия свят ще бъде разрушен.

Казано е: „Шест хиляди години скритие и една година разрушаване”. Ще настъпи седмото хилядолетие. „Ще бъде разрушен” означава, че този свят ще изчезне от нашето усещане, защото ние го усещаме в своят общ егоизъм. И в момента, в който той се превърне в отдаване и любов, вместо него ще усетим висшия свят.

От лекция в аудиторията “Кабала за народа”, 11.01.2011

[34231]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed