“Обратната светлина” от домовете и параходите…

каббалист Михаэль ЛайтманВсяка клонка е свързана с корена си, т.е. всичко, което се намира долу, се управлява свише. Но нисшият свят има огромно количество детайли, които са образувани от нашата реакция долу. Тъй като ние трябва да издигнем Обратната светлина, длъжни сме да я създадем! Всяка степен трябва да се издигне към по-висшата.

На неживо, растително и животинско ниво, аз създавам своя „отразена светлина“ под формата на машини, фабрики, дрехи, битови прибори, детски вещи и т.н. Тази моя работа за сега ми се зачита за „отразена светлина“, на която трябва да направя поправяне.

А на степен „човек“ тези вещи няма вече да ми са нужни! Всички поправяния ще правя в намерението.

Добавянето, което създавам в този свят, се нарича мое поправяне. Това, което се е спуснало свише, ми е дадено като изходен материал: тялото ми, обкръжаващата ме природа. А всичко останало, добавям от себе си, за да се издигна от този свят, в света на Безкрайността!

И затова, отначало аз строя дом и всичко останало в нашия свят, докато не достигна в развитието си такава степен, когато започвам да работя с намеренията. И тогава нашият свят започва да придобива за мен други очертания. Аз започвам действително да се издигам от материалното производство към духовното.

Но докато всички хора не достигнат духовно поравяне, този свят ще съществува в нашите усещания, в нашето възприемане на реалността.

От урока по статията “Същност на науката кабала”, 07.02.2011

[34726]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed