Не губете даденото ви време

каббалист Михаэль ЛайтманЧовечеството няма избор: то трябва да разкрие разбиването и нуждата от поправяне. Баал а-Сулам още преди 30 години ни предупреди, че ни приближава катастрофа, но никой не го послуша. Аз не искам никой да изплаша с някакви си пророчества, но виждаме в какво състояние се намира светът.

Сега ни е дадено време да се отнесем сериозно към нашата мисия и да организираме поправянето на света. Но ако не направим това, тогава цялото страдание на света ще се спусне върху нас, върху хората способни да направят поправките. Ако не поправим света, тогава страданието се пренася върху нас, защото какво са виновни останалите, ако не притежават средството да поправят себе си? Ако не побързате с поправянето, тогава ударът ще се стовари върху вас.

А сега вие гледате как те страдат и не сте много, много разтревожени. Но ако не почувствате тяхното страдание поне като ваше собствено и не поправите себе си така сякаш вие страдате като целия свят, тогава нямате шанс да постигнете поправяне. Само групата може да ви даде тази необходимост.

Книгата „Зоар” се разкрива в наши дни, за да издърпа света от пропастта, към която се спуска. Светът е като кола, която се спуска надолу по хубав път без дори да подозира, че някъде иззад завоя, пътят свършва и тя ще падне в канарата.

Но дори самият свят разбира, че се носи надолу към пропастта. Проблемите растат като снежна топка и вече всеки говори, че светът е изгубил баланс. Вчера четох, че Министърът на Руската Федерация за Спешни Ситуации казва, че ние се намираме в дисбаланс с природата, че сме загубили баланс с нея и трябва да се подготвим за последствията. Той наистина използваше думите на един настоящ кабалист…

Ние, тези, които сме получи желание за Твореца (Исра-Ел), получаваме възможност да организираме поправянето на света и да поемем всичките му проблеми върху себе си. Без да чакаме те сами да се проявят, ние вече ще имаме силите да ги поправим. Ние можем имено сега да ги поправим, докато те все още са във външния свят, и да ги поемем върху себе си.

От урока по статията „Същност на науката кабала”, 13.02.2011

[35216]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed