Кабала прекрасно се вписва в интернет

Въпрос: Основателят на Facebook, Марк Цукерберг – най-младият милиардер, e бил съвсем млад човек, когато му дошла тази идея и само след пет години, тази мрежа набрала 500 милиона потребители.

Ако имахте възможност да говорите сега с него, бихте ли могли да му предложите някакви нови критерии за тази система, за да могат хората да се съединяват помежду си по начин, по-близък до плановете на природата?

Отговор: В никакъв случай. Хората трябва да се съединяват естествено и да се ръководят от своята природа. Ще помогне само осъзнаването на злото по естествен път, без никакъв натиск, за да може всеки човек да постигне собствената си егоистична природа, т.нар. „вродено зло”, доколко егото му е разрушително. В тази степен, всеки ще поправи себе си свободно и без никаква принуда.

Единственото, което бих добавил и което се опитваме да внесем във всички тези виртуални мрежи е разбирането, осъзнаването, обяснението за това, накъде се развиваме и с каква цел. А също така, защо изобщо са се развили всички тези интернет – мрежи и каква задача ни е възложена – на човечеството.

Защото по същество, всички тези интернет – мрежи ни дават представа за природата на човека. И колкото по-добре разберат хората в коя посока да погледнем като ново човечество – в тази степен те ще могат да използват Facebook и всички други средства за виртуална връзка в правилна форма.

Трябва да се върви само по пътя на разясненията, на възпитанието. А възпитанието трябва да бъде, както е казано: „възпитавай отрока по пътя му”, а не чрез натиск, ограничения и принуда.

И именно тук, науката кабала се вписва много занимателно и свободно в цялата тази система! Защото тя действа именно по такива закони и приема човека такъв, какъвто е. Тя само се стреми да му обясни закона на творението: „Погледни, как действа това в природата, а така – в човешкото общество, а така – в социалните мрежи. Хайде да видим, как ще е по-добре и полезно за нас да го направим”.

И не е важно до какъв извод ще стигнеш, и дали се движиш в правилната или неправилната посока – иди и опитай. На теб не ти диктуват нищо, интернет ти предоставя пълна свобода.

От телевизионната рубрика „Попитай кабалиста”, 20.01.2011

[34246]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed